Apaļi kafijas galdiņi un vislabākā stila veidošana

Kafijas galdiņš ir centrālais punkts jebkurā viesistabā. Un, ja šim kafijas galdiņam ir pārsteidzoši apaļš dizains, tas piedāvā unikālas stila iespējas, lai izveidotu pievilcīgu centrālo daļu. Šī rokasgrāmata piedāvā visaptverošu pieeju, kā efektīvi veidot apaļo kafijas galdiņu . Tas sākas, palīdzot jums izvēlēties pareizo izmēru un materiālu jūsu telpai. Pēc tam tas pāriet uz prasmīgu krāsu un slāņu koordinēšanu. Katrs solis ir paredzēts, lai uzlabotu jūsu dzīves telpu un saskaņotu ar jūsu dekora estētiku.

Pareiza apaļā kafijas galdiņa izvēle

Izmērs

Apaļš viesistabas galds nekavējoties rada siltu, viesmīlīgu sajūtu viesistabā, mīkstinot asus stūrus un malas. Izliektais siluets aicina uz sarunu un sabiedrību ap tā apkārtmēru. Izvēlieties gabalu ar diametru, kas atbilst jūsu dīvāniem un telpas izmēriem. Atstājiet pietiekami daudz vietas kājām, vienlaikus virzot virsmu dekoratīvo priekšmetu izlikšanai.

Augstums

Izvēloties kafijas galdiņu, augstuma apsvēršana ir tikpat svarīga kā forma un izmērs. Optimālais izmērs palielina funkcionalitāti un komfortu telpā.

Ideālā gadījumā kokteiļu galda augstumam vajadzētu būt pietiekami zemam, lai to varētu ievietot zem dīvāniem un krēsliem, taču pietiekami augstam, lai sēdēšana ap to būtu ērta, pārmērīgi nelocoties vai sniedzoties. Standarta augstums parasti svārstās no 16 līdz 18 collām.

No otras puses, kafijas galdiņi, kuru garums pārsniedz 18 collas, piedāvā plašu virsmu, lai veidotu vinjetes, netraucējot vietu kājām.

Ja iespējams, vispirms izmēriet savu esošo mēbeļu augstumu un pēc tam izvēlieties šo mēbeļu augstumu, kas atrodas dažu collu robežās, lai nodrošinātu vislabāko ergonomiku. Funkcionalitātes un komforta saglabāšana par prioritāti nodrošina, ka jūsu stilīgais galds tiks pilnībā izbaudīts.

Materiāli

Izvēloties materiālus, apsveriet apaļu ozolkoka kafijas galdiņu vai tos ar stikla virsmām, lai saglabātu vizuāli atvērtas, gaisīgas telpas. Caurspīdīgums saglabā vieglu, peldošu efektu, ko pasvītro gludas metāla pamatnes pulētā hromā vai matēti melnā krāsā. Iekļaujiet ērtus apakšējos plauktus žurnālu un grāmatu sakraušanai.

Noformējiet savu apaļo kafijas galdiņu

Pielāgojiet aksesuārus savai gaumei un dekoru stilam. Atklājiet apaļā kafijas galdiņa veidošanas noslēpumus līdz pilnībai, apvienojot praktiskumu ar estētisku pievilcību, lai radītu harmonisku un aicinošu atmosfēru savā dzīves telpā.

Industriālais stils

Industriāli iedvesmotām telpām novietojiet atsevišķus dekorācijas priekšmetus uz nepārblīvēta galda fona. Metāla ģeo skulptūras, akmens vāzes vai liela grāmata sniedz vienkāršus, bet spēcīgus, atsevišķus apgalvojumus.

Pievienojiet melnbaltu, lai iegūtu augsta kontrasta pieturzīmes. Lakotas paplātes tintes melnā krāsā, kas uzspraustas pret balti mazgātiem ozolkoka galdiem, vislabāk bloķē krāsu.

Boho šiks stils

Boho šika cienītāji var izveidot bagātīgu tekstūru, sajaucot dažādus galda virsmas augstumus. Mēģiniet papildināt galveno virsmu ar apļveida rotangpalmas paliktņu turētājiem. Apbērt tos ar spilgtās nokrāsās apgleznotu keramiku un austiem groziem ar mākslīgiem zaļumiem. Turpiniet boho stilu sēdvietās ar kokvilnas spilventiņiem, kas uzklāti virs ādas sola pufiem.

Skandināvu stils

Tiem, kas dod priekšroku minimālismam Scandi izskatam, balināti ozolkoka kafijas statīvi saglabās vieglas un spilgtas lietas. Izrotājiet tos tikai ar dažiem keramikas gabaliem, kam ir mierīgas krāsas un smalki raksti. Neregulāri akcentējiet rakstāmgaldus, grīdas vāzes un klusinātus sienas mākslas darbus analogos neitrālos toņos. Vienkāršs ir pievilcīgā ziemeļeiropas stila atslēga.

Mazie kosmosa triki

Kad jūsu telpa šķiet tumša vai mazāka par vēlamo, nokrāsojiet vai apdari apaļo galdu baltā krāsā. Vizuāli pagariniet virsmu uz āru, papildinot to ar paplātēm vai galda celiņiem bālos toņos.

Galdu izvietojums

Novietojot savu konsoli, tiecieties uz līdzsvarotu tuvumu apkārtējām mēbelēm. Novietojiet to vienmērīgi starp dīvāniem un krēsliem, nodrošinot 12–18 collu brīvu telpu no visām pusēm. Saglabājiet vismaz 36 collas galvenajiem gājēju celiņiem, lai novērstu sadursmes risku.

Nedaudz pagrieziet galda orientāciju, nevis stingri perpendikulāri atvērtajām skata līnijām. Askew izlīdzinājumi šķiet patīkamāki un rada vieglāku sarunu plūsmu. Tie ļauj cilvēkiem skaidri redzēt viens otru pāri galdam bez sasprindzinājuma.

Diagonālie izkārtojumi arī ietaupa vizuālo vietu mazākās vietās. Malas kastiski “neaizver” stūrus, radot gaisīgāku estētiku. Noteikti pievērsiet uzmanību pirkstiem un ceļgaliem ar leņķiskām mēbeļu kājām.

Stratēģiskais izvietojums papildus dizainam ņem vērā ergonomiku un sarunu komfortu. Izmēģiniet dažādas pozīcijas, kad telpas ir pilnībā mēbelētas, lai atrastu perfektu pozicionēšanu.

Apaļa kafijas galda dekorēšana

Pievērsiet īpašu uzmanību, plānojot mēbeļu izvietojumu ap galdu.

  • Leņķi krēsli uz iekšu, nevis stingri perpendikulāri veidojumi, lai saglabātu redzamības līnijas atvērtas
  • Pludiniet gabalus, piemēram, pufas un grīdas pufus ap malām, lai mīkstinātu asus stūrus
  • Nodarbiniet apaļas puses partnerus, kas apļveida motīvus pārnes blakus esošajās mēbelēs

Radoši veidots apaļš kafijas galdiņš kļūst par viesistabas galveno centru. Izvēlieties pārdomātus materiālus un mēbeles, kas pielāgotas jūsu dekoru tēmai, un pēc tam izrotājiet to ar mākslinieciskām vinjetēm, kas sveic un iepriecina. Parādiet dārgās mantas, vienlaikus veicinot sakarus ap jūsu mājas sirdi.