Laba izmēra bāra krēslu izvēle pārveido jebkuru mājas bāru vai virtuves galdu par funkcionāli ērtu un vizuāli pievilcīgu atpūtas vietu. Pareizi izvēlēts taburešu augstums veicina pareizu ergonomiku, lai viesi varētu atpūsties, nesteidzīgi pusdienojot vai sarunājoties pie dzērieniem. Šajā visaptverošajā rokasgrāmatā ir izklāstīti faktori, kas ietekmē ideāli augstos krēslu izmērus, kuri ir pielāgoti jūsu letes izmēram, telpas izmēriem un izklaides mērķiem.

Dizaina tendences un pielāgošanas iespējas

Bāra krēsli parasti mēra:

  • Letes augstums: 24-26 collas, kas atbilst 36-42 collu augstiem letes
  • Standarta stieņa augstums: 30 collas 42 collu stieņiem
  • Kroga augstums: 28–33 collas, ideāli piemērots 36–45 collu augstiem stieņiem
  • Īpaši augsts stieņa augstums: 36–44 collas, kas pieguļ letes, kas garākas par 45 collām

Ir svarīgi atzīmēt, ka šie bāra krēsla mērījumi attiecas uz sēdekļa augstumu, nevis uz kopējo krēsla augstumu, kurā ietilpst atzveltne. Lai nodrošinātu optimālu komfortu un estētiku, dažādām konfigurācijām var būt nepieciešami īpaši pāri. Tāpēc pirms ķebļa izvēles vienmēr ir ieteicams izmērīt esošās letes vai stieņa uzstādījumus, lai nodrošinātu perfektu piemērotību un proporcionālu izskatu jūsu telpai.

Apsveriet lietotāja augumu un vajadzības

Nosakot bāra krēslu augstumu, ņemiet vērā galvenos lietotājus - vai tie paredzēti stāvošiem bērniem, pusaudžiem, pieaugušajiem, vai paredzama jaukta kompānija. Standarta letes konfigurācijas ir piemērotas lielākajai daļai pieaugušo ar vidējām proporcijām. Pielāgojiet individuālās vēlmes ar regulējama augstuma sēdekļiem, kuru augstums ir 20-33 collas.

Mazāka auguma cilvēkiem var noderēt iebūvēti kāju balsti, lai nodrošinātu atbalstu, kam trūkst pienācīga attāluma starp augšstilbiem. Tomēr, ja krēslu augstums ir zemāks par 24 collas, lielākajai daļai pieaugušo tas ir mazāk ērts. Izmēģiniet dažādus sēdvietu augstumus paši, lai novērtētu, kas ir vispiemērotākais, ieņemot jūsu augumam atbilstošu pozu, nevis tikai mērot ar mērlenti.

Jūsu telpas mērīšana

Kā izmērīt savu bāru vai leti

  • Izmēriet virtuves letes vai stieņa augstumu no grīdas līdz izkārnījumiem.
  • Lai iegūtu precizitāti, ierakstiet mērījumu collās.

Ideālā ķebļa augstuma aprēķināšana

  • Atņemiet 10–12 collas no bāra krēsla letes augstuma, lai atrastu perfektu krēsla augstumu.
  • Apsveriet galda pārkares dziļumu, lai nodrošinātu pietiekamu vietu ceļgaliem.

Pārliecinieties, ka zem letes ir pietiekami daudz vietas, lai izkārnījumi ērti ietilptu, kad tie netiek izmantoti.

Estētiskā stila un praktiskuma saplūšana

Daudzi dizaineri izvēlas izkārnījumu augstumu, kas dubultojas kā dekoratīvi fokusa punkti, kurus izceļ caurspīdīga stikla letes vai kompakti bāri, kas izvietoti atvērtā tipa dzīvojamās telpās. Tāpēc vizuālā stila apvienošana praktiskā sasniedzamībā ir svarīga.

Nelielās telpās apsveriet iespēju izvēlēties krēslus bez atzveltnes vai krēslus, kas nelietojot atrodas zem letes. Dizaina motīvu plūsma, izmantojot saskaņotu bāra virsmas un seglu apdari, rada vienotu, noslīpētu stilu. Tomēr, regulāri uzņemot viesus, priekšroku dodiet komforta augstuma atbalstam, nevis striktai dekoru saskaņošanai.

Izmēģinot izkārnījumus veikalā, tiek piedāvāta visprecīzākā pielāgošanās

Ideālā gadījumā pārbaudiet bāra izkārnījumu iespējas no pirmavota, kad zināt savu letes uzstādīšanas augstumu. Lielo kastu veikalos var apskatīt samontētas kolekcijas, lai palīdzētu novērtēt, kāds 12 vs. 16 collu sēdekļa dziļums vai polsterētas atzveltnes vs. koka jūtas vislabāk. Pārbaudiet komforta līmeni, ergonomiku, bāra krēslu izmērus un apdari, nevis pasūtiet neredzēti.

Lai gan dažkārt izstāžu zāles ierobežo pilnīgu pielāgošanu ar roku regulēšanu vai alternatīvām auduma opcijām, paraugi sniedz pietiekamas atsauces, lai nepieciešamības gadījumā varētu veikt pasūtījumu tiešsaistē.

Ilgstošu bāra krēslu kopšanas ceļvedis

Ieguldījumu aizsargāšana nozīmē, ka ir jāievieš augsti krēsli, kas piemēroti paredzētajiem lietošanas līmeņiem. Viegla mājas izklaide var uzplaukt ar zemāka budžeta taburetes, kas priekšroku dod stilam. Tomēr biežai lietošanai vai rosīgākiem viesiem nepieciešama izturīga apdare, piemēram, plīsumiem izturīgs vinils vai traipiem izturīgs austs pārklājums.

Pārbaudiet, vai konstrukcijas savienojuma punkti ir droši nostiprināti. Esiet gatavi katru gadu atkārtoti pievilkt vaļīgākos savienojumus. Nekad nepārsniedziet svara ierobežojumus, kas var izraisīt konstrukcijas bojājumus vai negadījumus, kad krēsls sabrūk. Ilgmūžības nodrošināšanai intensīvas darbības un tīrīšanas laikā nerūsējošais tērauds piedāvā vislielāko izturību, lai gan parasti ir visdārgākais.

Dizaina tendences un pielāgošanas iespējas

Bāra sēdekļi demonstrē dažas no aktuālākajām interjera dizaina tendencēm, un tie ir pieejami no dažādiem mūsdienīgiem materiāliem un stiliem, lai uzlabotu jūsu telpu. No glītiem akrila caurspīdīgiem izkārnījumiem līdz retro vidus gadsimta siluetiem un industriāliem cauruļu rāmjiem - mūsdienu bāra izkārnījumu paletes piešķir personību virtuvēm un mājas krēsliem.

Pielāgošana ļauj personalizēt vēl vairāk. Izvēlieties ideālās sēdekļu stilu kombinācijas, sākot no izliektas spaiņa formas līdz kvadrātveida soliem un beidzot ar sēdekļiem. Izvēlieties metāla apdari, piemēram, matētu misiņa vai spīdīgu pulverkrāsojumu. Izvēlieties koka sugas, greznus polsterētus audumus un ādas šķirnes, kas pielāgotas jūsu dzīvesveida nodiluma un kopšanas prasībām. 

Dizaineri var izveidot pilnīgi individuālu izskatu, kas veidots pēc pasūtījuma, ņemot vērā unikālas mājas iezīmes, piemēram, bāra virsmas, kas iestrādātas izliektos iebūvētos banketos. Ar pēc pasūtījuma izgatavotajiem taburetes galdiem, kas izgatavoti atbilstoši iecerētajam dizainam, jūsu iespējas ir tikpat lielas kā jūsu sapņi.

Pēdējās domas

Izvēloties ideālo bāra izkārnījumu augstumu, nepietiek tikai ar mērlenti. Sāciet ar esošā letes augstuma mērījumiem, vienlaikus ņemot vērā arī galveno viesu dinamiku, kā arī stila prioritātes, telpas ierobežojumus un tīrīšanas/uzturēšanas prasības. Kad vien iespējams, izmēģiniet iespējas veikalā un pirms lēmuma pieņemšanas vizualizējiet izvietojumu savā mājoklī. Labi samērīgi bāra krēslu sēdekļu izmēri, kas pielāgoti jūsu galda virsmai, ne tikai uzlabo funkcionalitāti, bet arī pārveido telpas dinamiku, pateicoties pārdomātam dizainam.