Kā aprēķināt pusdienu galda izmēru


Optimāla izmēra pusdienu galda noteikšana jūsu reģionam un dzīvesveidam ir ērtas mitināšanas atslēga. Plānojot pirkumu vai DIY projektu, ņemiet vērā aktivitāšu telpu, sēdvietu prasības, telpas izkārtojumu un personīgās stila preferences. Šajā rokasgrāmatā ir aprakstīti kritiskie mērījumi un dizaina faktori, lai izvēlētos ideālu ēdamistabas galda izmēru atbilstoši jūsu vajadzībām.

Kosmosa plānošanas vadlīnijas
Pirms iedziļināties aprēķinos, ir svarīgi novērtēt ēdamistabā pieejamo vietu. Galvenais ir līdzsvarot letes izmēru ar brīvo vietu, nodrošinot, ka ir pietiekami daudz kustību un komforta.

Vienai sēdošai pusdienotājai jābūt 36 collas
Attēls ir aptuveni 36 collas platums pāri galdam uz vienu sēdošu viesi ar elkoņu telpu. 4 personu kvadrātveida formai atstājiet aptuveni 4 pēdas katrā pusē. Ovāla vai taisnstūra forma būtu aptuveni 4 pēdas plata un 5–6 pēdas gara.

Mind Citu mēbeļu atstarpes
Pārliecinieties, ka aiz sēdošajiem krēsliem, kas izstumti no virsmas, paliek pietiekami celiņi. Centieties nodrošināt 42–48 collu atstarpi no dēļu malām līdz sienām, intensīvas satiksmes zonām vai blakus esošajām mēbeļu grupām.

Saskaņojiet galda augstumu ar krēsliem
Standarta galda augstums ir aptuveni 30 collas — pielāgots vidējam ēšanas krēsla sēdekļa augstumam 18 collas. Lai ērti novietotu elkoņus, bāra krēslam ir nepieciešams augstāks 36–42 collu augstums.

Izvēlieties formu
Apsveriet formu, kas vislabāk atbilst jūsu telpas izkārtojumam, sēdvietu prasībām un vizuālajām vēlmēm.

Taisnstūrveida forma palielina sēdvietu ietilpību gar garākām šaurākām pēdām
Apaļa veicina sarunu tuvību, bet ierobežo kopējo pusdienotāju skaitu
Kvadrātveida sēdekļi vienādi viesi no visām pusēm
Ovāls apvieno apaļas un taisnstūrveida priekšrocības
Ēdamgalda izmēra aprēķināšana
Veiciet šīs darbības, lai noteiktu mērķa izmērus, kad esat noteicis kopējo pieejamo vietu un viesus, kur sēsties.

1. darbība. Nosakiet kopējo pusdienotāju skaitu
Izlemiet, cik cilvēku vienā reizē ērti jāuzņem jūsu nākamajam ēdamistabas komplektam. Tagad pievienojiet 2 papildu sēdvietas, lai laiku pa laikam varētu rīkot lielākas pulcēšanās vai pievilktus sānu krēslus.

2. darbība. Reiziniet ar komforta koeficientu
Ņemiet savu kopējo pusdienu skaitu un reiziniet ar:

20 collas, ja vēlaties mājīgus iekārtojumus
24 collas vidēji ērtai atstarpei
30 collas plus daudz personīgās telpas
Tas nodrošina ieteicamo galda garumu, ja tas ir taisnstūrveida, vai diametru, ja tas ir apaļš.

3. darbība. Pielāgojiet telpas izkārtojumam
Salīdziniet virsmas izmēru ar grīdas plānu. Pārveidojiet pēc vajadzības, lai ietilptu telpiski, vienlaikus nodrošinot nepieciešamo sēdvietu. Ovāls vai taisnstūrveida lete var labāk iespiesties sarežģītās pēdās.

4. darbība. Papildu funkciju nodrošināšana
Ja galdu izmantojat arī projektiem, galda spēlēm, biroja darbam vai rokdarbiem, apsveriet iespēju palielināt izmēru, lai nodrošinātu pietiekami daudz funkcionālu virsmu alternatīvām aktivitātēm, kad neēdat.

Dizaina faktori
Līdztekus ēdamistabai piemērota izmēra galda iegūšanai nenovērtējiet par zemu estētikas ietekmi uz rakstāmgalda izvēli.

Koka tips
Tumšā riekstkoka pusdienu galdi pārsteidz ar vizuālo svaru un bagātību. Vieglā ozola apdare nodrošina telpas gaisīgumu. Satrauktās krāsošanas metodes piešķir kotedžai šarmu.

Galda pamatnes stils
Lauku estakādes pamatnes lieliski kontrastē ar modernām stūrainām metāla kājām. Virpotās vārpstas kājas pastiprina tradicionālo pievilcību. Skulpturālās akmens pamatnes sniedz unikālus mākslinieciskus apgalvojumus.

Papildus iespējas
Meklējiet paplašināmus lapu ieliktņus, lai ik pa laikam rīkotos lielās pulcēšanās vietās. Pašuzglabājošie pagarinājuma priekšmetstikliņi pazūd, kad tie nav nepieciešami. Integrētie uzglabāšanas soli palielina telpas efektivitāti.

Papildu padomi perfektai ēdamistabas harmonijai
Galdu pagarināšana: daudzpusība izklaidei
Tiem, kam patīk saimniekot, pagarināts pusdienu galds var mainīt spēli. Šie galdi ir dažādu stilu un izmēru, kas vajadzības gadījumā tiek paplašināti, lai uzņemtu papildu viesus. Tie ir īpaši noderīgi mazākās telpās, kur liela lete nav praktiska ikdienas lietošanai. Apsveriet iespējas, kur pagarinājuma mehānismu ir viegli lietot, un dizains papildina esošo dekoru. Pagarināmie galdi var būt jūsu ēšanas zonas centrālais punkts, nevainojami apvienojot funkcionalitāti ar stilu.

Sajauc un saskaņo: izveidojiet unikālu estētiku
Jaukšanas un saskaņošanas pieeja var ievērojami palielināt jūsu ēdamistabas telpas vizuālo interesi. Tas varētu nozīmēt klasiska koka galda savienošanu pārī ar modernākiem krēsliem vai dažādu faktūru un krāsu ieviešanu, izmantojot traukus un piederumus. Galvenais ir panākt līdzsvaru — pārāk daudz viendabīguma var būt mīlīgs, savukārt pārāk lielas atšķirības var radīt haotisku izskatu. Tiecieties pēc vienota dizaina, kas atspoguļo jūsu stilu un rada siltuma un laipnības sajūtu jūsu ēdamistabas zonā. Šī pieeja ne tikai piešķir raksturu, bet arī ļauj harmoniski sapludināt dažādus dizaina elementus.

Noslēguma domas
Rūpīgi aprēķinātie pusdienu galda izmēri pārveido ēdienreizes no šaurām saistībām līdz ērtiem, neaizmirstamiem mirkļiem ar mīļajiem. Izpildiet šos padomus, lai atrastu savu ideālo galda izmēra formulu.